lördag 30 juni 2012

fredag 29 juni 2012

En kopp kaffe...


En kopp kaffe. Gärna efter några timmar i Alpnatur. Tillsammans med glada själar. Mitt i det vykortsvackra Alplandet.


Mmmmm...

Härvaro


Läser i Metro om härvaro. Bra ord. Här och nu. Lite av en sammanfattning av denna vecka. Intensivkurs. Behållningen blir inte bra om tankarna är på annat håll. Härvaron i kursrummet känns. Alla "är där".

Samma sak med veckans morgonjogg. Här och nu. Härvaro.

Inspirerande kurs och livskvalitetshöjande morgonpass. Den kombinationen får högsta betyg.

torsdag 28 juni 2012

Morgonstund...


...har guld i mun(d). Tidig morgon är guld värd. Finns det egentligen något bättre än att möta dagen samtidigt som de första solstrålarna?





onsdag 27 juni 2012

Morgonjogg


Det är skillnad på jogg och löpning. Denna morgonjogg är heller ingen löpning. Den omedelbara, och hela tiden-känslan av, mjölksyra påminner mig om att förkylningen inte är över. Tar det i stället väldigt lugnt och njuter av vackra vyer runt den lilla sjön som så småningom leder ut till havet. Platsen är Hammarby Sjöstad. Dock inget backrace denna dag. Joggar förbi slalombacken och inser att det behövs pigga ben och frisk kropp för en tur till toppen.

Livet rullar vidare. Närmast till Mörby centrum, via Liljeholmen.






tisdag 26 juni 2012

Ett mål


Vägen är utstakad och du har mål i sikte. Lite krokig väg som här på Städjanbilden, men ändå självklar. Målet är toppen. Så enkelt ska ett mål kunna sättas. Vägen dit? Ibland enkel, ibland svårare. Så är det i bildens verklighet också: En lättare uppfart, en tuffare. Hinder ska besegras.

Det svåra är att sätta själva målet. Det är det jag funderar på nu. Träna för att tävla? Träna för att "må bra"? Maraton, Vättern, skidåkning?Allt eller inget? Något?

Inget är för evigt och aktiviteterna kan variera. Alldeles för luddigt. Ett mål ska vara tydligt. Och tidsbestämt. Och realistiskt men samtidigt utmanande.

Jag är tillbaka i samma tankegång: Maraton? Vättern? Långlopp på skidor? Jag har svårt att gå längre än så från min komfortzon. Vättern är stort nog - om jag nu ska cykla. Skaffa mountinbike? Tänka helt annorlunda? Inser att jag är fast i ett invant mönster. Nytänkande kommer inte av sig självt. Behöver jag tid? Inspiration? Motivation?


Jag funderar vidare. När tanken är klar och målet är satt - då blir det på pränt. Här. Ett mål ska aldrig bara "tänkas", det ska verbaliseras, skrivas, visualiseras och kanske också affirmeras :-) Ett skrivet mål har långt större möjligheter att förverkligas - än ett mål som bara finns i tanken.

måndag 25 juni 2012

Göra på ett annat sätt


Ny mål i sikte. Läser i Kupé om skadeglädje. Om att sätta upp mentala mål genom att bygga upp en inre bild...

söndag 24 juni 2012

Instagram


Ännu en vilodag har passerat. Snart är både förkylning och skada läkt, tror jag :-) I stället blir det en vandring i Skurugata. En snabb körning i Instagram och vips blir det denna vackra bild.


Snart väntar intensiva dagar i huvudstaden. Någonstans tror jag att både tid och tillfrisknande ska vara möjligt innan veckan är slut. Träningskläderna har sin givna plats i väskan - hur som helst.





lördag 23 juni 2012

Friidrottskamp


Friidrottskamp mellan vuxna och barn. Vi har en förlust bakom oss sedan förra året men går för seger detta år.

torsdag 21 juni 2012

Den bästa träningen


På dagens program står tjejmiddag med kollegor. Jag kombinerar nöje med nöje och rullar dit.

onsdag 20 juni 2012

Skidmästare på besök


Det är Tobias Fredriksson som sitter i mitten omringad av småländska skidungdomar.

söndag 17 juni 2012

torsdag 14 juni 2012

Nya löprundor



Det är alltid nyttigt att vidga sina vyer. Med andra ord: Uppleva nya löprundor. I dag har vi blivit hembjudna till Annika och Kjell i Fagerhult. På löpmenyn står en längre runda runt sjön (13 km) och en kortare tur på ca 6 km.

Själv springer jag den korta rundan i ett vackert, småkuperat landskap. Vi är sammanlagt åtta stycken. Efter löpturen står bordet dukat. En perfekt kväll helt enkelt.

onsdag 13 juni 2012

Rullande skidungdomar


I kväll är det många ungdomar på rullskidträning. Förutom den lilla skara av tre ungdomar från Eksjö har Forserum ett helt gäng skidåkare. Patrik tar med hela gruppen till en backe som inte tillhör rullskidbanan men är väl så bra. Diagonal med och utan stavar.

Detta är något Vasaloppsgruppen borde göra. Till hösten förlägger vi vår rullskidträning hit också. På onsdagar. Perfekt att köra intervaller, backe, balans och teknik. Kanske kan vi få hit Landsbro m fl också? Nässjö SKI? Forserums Vasaloppsåkare?

Nästa vecka är det dock återigen bara ungdomarnas kväll. Den stora entusiasten och tränaren Patrik har ordnat med överraskning till zonträffen som infaller vid samma tillfälle. En f d landslagsåkare och till och med OS-guldmedaljör kommer att förgylla vår närvaro i Lövhult den onsdagen.

Nyfiken? Mer info om kvällen lär komma...

Inspirerande bilder


Bilderna från havet finns kvar på näthinnan. Det är klart att vissa platser inspirerar mer. Vem vill inte ta en tidig löprunda i dessa omgivningar :-)







tisdag 12 juni 2012

Världsklass


Att springa är underbart. Att kunna springa igen är ännu bättre. Att göra det längs havet, till ljudet av vågorna, en tidig morgon, är så gott som världsklass.

I dag avverkar jag drygt sex kilometer igen. Visserligen i lugnt tempo - men utan någon känning i vaden.


fredag 8 juni 2012

Filbyterspelen


Det blir 6.5 km lugn löpning, som uppvärmning inför morgondagens Filbyterspel. Även en åskådande förälder behöver vara i form för en heldag på friidrottsarenan.

Det känns ok. I bästa fall blir det ett löppass även på söndag. Men i morgon är det Linköping som gäller. Och Filbyterspelen.

onsdag 6 juni 2012

måndag 4 juni 2012

Underbara måndag



Ett så positivt namn på inlägget förstärks med en bild på en av mina favoritplatser här i trakten. Skurugata.

söndag 3 juni 2012

Mullsjö och Skara


Klockan 13 är det avfärd mot Mullsjö. Orienteringsungdomar och föräldrar. 29 timmar senare är vi tillbaka.

lördag 2 juni 2012

Nästan ett maraton


Det blir nästa ett maraton - fast rullandes. I stället för Stockholm Marathon rullar jag 40.7 km.