söndag 27 september 2015

Säsongsavslutning

Det är säsongsavslutning i friidrott. I Tranås. Som så många gånger förr. Det är bara vädret vi inte känner igen. Brukar vara premiär för vinterjacka, mössa och vantar just denna helg. Men inte i år.

Det är första timmen på morgonen som är lite kylig. Då jag rullande lämnar Eksjö. Sedan börjar solen värma. 

Jag åker drygt fem mil och drygt tre timmar. Det längsta rullskidpasset på hela barmarkssäsongen :-)

Friidrottstävlingen bjuder alltså på strålande väder och kryddas av några personbästa så här på sista försöket.

Vi lämnar Bredstorps IP och bockar av ännu en tävling. En skidsäsong väntar nu runt hörnet och jag tänker att det här med olika idrotter beroende på årstid måste vara en dröm för motivationen. 





onsdag 23 september 2015

Mariannelund

Ibland är det snabba kast. Från natursköna Neukirchen till historiska Hildesheim och till - metropolen Mariannelund :-) 

På dagens program står löpträning just där. En vindstilla kväll med solen som speglar sig i den lilla sjön vid vilken elljusspåret är förlagt.

Kontraster. Och variation.

tisdag 22 september 2015

Hotel Hubertus

Minns härliga dagar i Neukirchen och på Hotel Hubertus :-)








Hildesheim

Det är en historisk löprunda denna morgon. I en stad som i år firar 1200 år springer jag runt bland de gamla byggnaderna. 

Någon ros ser jag inte denna gång heller. Den som återfinns i stadens emblem och som har en märklig historia. Det krävs mer tid här för att hinna se den. 

Nu blir det istället en snabb dusch, fantastisk frukost och iväg. 



söndag 20 september 2015

Keltsteinhaus

Dagens utflykt går till Keltsteinhaus, Örnnästet, huset som ligger på en klippa drygt 1800 metet över havet och som var en 50-årspresent till Hitler. Idag är det en enorm turistmagnet. Även så här sent på säsongen.

Den storslagna utsikten jag hade här förra gången, då det var ett fantastiskt väder, försvinner i dimman idag. Men det är en mäktig plats och lunchen smakar toppen på hög höjd.

Hotel Hubertus välsmakande middag sätter några timmar senare punkt för ännu en härlig dag i Alpvärlden. Kvällens dessert är resan bästa, hittills.







lördag 19 september 2015

Fårbobuss

Med Fårbobuss fortsätter resans utflykter och idag är det Krimmler Almabtriebsfest mit Bauernmarkt på programmet. Men det är efter morgonens löppass. 

Marknaden saknar tyvärr kor i år då de på grund av stormen för två veckor sedan inte är med i karnevalståget. Getter med mera lyfter dock upp stämningen och det blir ett bra arrangemang ändå :-)

En kaffe på det. Med utsikt över bergen i närheten av Grossvenediger

Och i morgon väntar nya äventyr.




fredag 18 september 2015

Neukirchen am Grossvenediger

När jag denna morgon ger mig ut syns bara bergen som knappt synbara konturer. Men snart är det ljust och jag kan njuta av både alpluften och den sagolika utsikten. Glömda är de två långa bussdagarna. Här i Neukirchen har jag nu varit så många gånger att det känns som "hemma". Löprundan är också bekant, här har jag sprungit, vandrat och skidat tidigare.

Dagen fortsätter med utflykt till Grossglockner via Hochalpenstrasse och Zell am See.

En bra start på helgen helt enkelt.




söndag 13 september 2015

Stockholm och Finnkampen

Efter några dagars vila börjar jag denna morgon med ett löppass. Som uppvärmning inför dagens huvudmål, Finnkampen. Liksom igår är det lysande underhållning när vi från läktaren beskådar gren efter gren. Prestationer. Resultat. Placeringar.

En trevlig dag. Men så började den ju också på bästa sätt med ett träningspass före den gedigna hotellfrukosten.



lördag 5 september 2015

Lidköping vid Vänern

Vilken pärla. Lidköping. Jag springer längs med Vänern på mitt morgonpass och avslutar inne på den femstjärniga campingens gym. Jag är imponerad av både stad och camping - och årets GM. Nära till allt. Boende, mat och centrum på promenadavstånd från Framnäs IP.

Själv får jag en mycket trevlig start på dagen, då jag förutom träning, träffar min kompis Catti för en fika på stan. 

Tävlingarna bjuder som vanligt på spänning och när vi efter klockan åtta lämnar arena har vi både medaljer och personliga rekord med oss.

Och just det: En juicebar har de i Lidköping! Vilken lycka. En grön drink.



fredag 4 september 2015

I väntan på snön?

I väntan på snön?

Det är med ett leende på läpparna som frågan ställs. Inte ofta liknande påståenden eller frågor hörs. Men idag är jag ute på landet och rullar. Kanske inte varje dag det passerar förbi skidåkare här?

Jag passar på att få en timmes rullskidåkning då ungdomarna slipar på formen inför helgens GM i friidrott. En timme utan backar. Och utan något speciellt tempo. Men - allt är bättre än inget. Även det lilla. Och det är fantastiskt fint där jag susar fram i den ljumma, vindstilla kvällen. Ett lugnt pass kan ge annat än just specifik skidträning. Det här är nog mer ett pass för att rensa tankarna, fylla på med energi - och få glädja de lyckligt lottade i denna idyll med en rullskidåkare så här på torsdagskvällen.