onsdag 31 augusti 2016

Med Rolfsbuss till Andorra

Vilken resa. Vilket fantastiskt gäng! Vilka bergsguider. Vilka vyer, upplevelser och äventyr. Och vilket kaffe. Jag har hittat en ny favoritresa.

tisdag 30 augusti 2016

Barcelona

Barcelona. La Sagrada Familia. Gaudí. Miro. Montjuic. La Rambla. Camp Nou. Stranden. Ungefär så. Rundtur, middag och kvällspromenad.






måndag 29 augusti 2016

Lake Pessons

Dagens vandring är nog resans vackraste. Ett område med sammanlagt 17 små sjöar, varav vi ser nästan hälften.

Runt 400 höjdmeter, cirka fyra timmar och ungefär 6 km. Högsta punkten har vi på sådär 2500 m ö h, vilket innebär att vi startar på 2100 metets höjd.

Kaffet - smakar fantastiskt. Och med den utsikten kan man inte klaga.




 







söndag 28 augusti 2016

Andorra la Vella

En heldag i Andorras huvudstad, Andorra la Vella. Rundtur i gamla stan, förbi gamla och nya parlamentet, tid för shopping och bad i Europas största spa-byggnad, Caldea. 
Madonnafigurerna. Tre stycken. Alla avbildade från samma bild men av olika konstnärer - därav tre helt olika. Och slutligen Gaudis bidrag till staden. En försmak av Barcelona. 





lördag 27 augusti 2016

Frankrike

På över två tusen meters höjd ligger Estany Blau. Där gör vi dagens lunchstopp. Och då har vi precis passerat den franska gränsen. Men det blir ett kort besök i Frankrike. Snart är vi tillbaka i Andorra igen. En mils vandring i Parc Natural de la Vall de Sorteny, ungefär fem timmar och drygt 700 höjdmeter. Ännu en toppendag.




fredag 26 augusti 2016

Vandring i Andorra

Idag går jag med gruppen som har en något lättare vandring. Då handlar det om 150 höjdmeter, 8-9 km, drygt fyra timmar och ett mycket lugnt och behagligt tempo. Allt handlar inte om höjdmeter och tid. En avstressande dag med andra ord. Solsken, trevligt sällskap och avslutningsvis utsikt mot Andorra la Vella.

Och en god kopp kaffe. Självklart.






torsdag 25 augusti 2016

Livet på 1700 m ö h

För cirka 25 år sedan var jag i Andorra för första gången. Bara i Andorra la Vella, men ändå. Kände direkt att jag skulle vilja utforska detta lilla land mer och då framför allt Pyrenéerna. 

Nu är jag här och idag har vi vandrat i sex timmar, 12 km och 700 höjdmeter är avverkade. Medhavd lunch på 2500 meters höjd. Allt i strålande solsken och med fantastika vyer.

Detta lilla land som är ungefär en tredjedel av Öland och med en befolkning på cirka 75 000, enligt vår bergsguide. Andorra besöks årligen av ca 7-8 miljoner turister varav 80% kommer för vinterns skidåkning. 

Vi bor i Soldeu på 1700 metets höjd. Orten ingår i ett av de två stora skidområdena, nämligen Grandvalira. Känns som det blir en bra vecka.



tisdag 23 augusti 2016

Träningsuppehåll

Nu blir det ett par veckors träningsuppehåll. Men en och annan vandringsvy kan jag bjuda på. Så kolla in här ändå :-)






tisdag 16 augusti 2016

Ännu en dag

Gårdagen är en dag som går i repris på alla sätt. Men att upprepa och göra samma är ju livet. Och så länge man trivs med det - är det väl ok.

För så här såg det ut i går. Ett tidigt rullskidpass på Skurugatavägen, med dimman över Hunsnäsen som en extra krydda, därefter dagens arbete i den vackra i12-miljön och avslutningsvis ännu en springjunta, löpning och middag med bästa sällskap.



söndag 14 augusti 2016

Repris

Det syns inte riktigt på bilden. Rönnbär. Betyder det att vintern kommer att tilltala en skidåkare? Tankarna vandrar genast till vintern. Skidåkning, Idre, Orsa, långlopp. År efter år. 

Jag rullar till Nässjö. Till Sisuspelen.

Där blir det efter rullskidåkningen en dag på läktaren. Vi sitter med längdhoppet precis framför oss och ser funktionärerna jobba. Nästan samma upplägg som vi brukar ha. Det är antagligen inte första gången de jobbar med detta. 

Som sagt. Saker och ting går i repris. Och morgondagen är heller inget undantag...




lördag 13 augusti 2016

Ränneborgsspelen 2016

Även i år. Ränneborgsspelen. Som funktionär vid längdhopp och tresteg. Och jag är placerad vid vindmätaren.

Ibland känns det som om det inte händer så mycket nytt. Året går liksom i repris. Eller åren. 

Skillnaden är att man detta år har ännu ett års erfarenhet jämfört med förra året.

Morgondagen är inte heller någon ny utmaning. För efter Ränneborgsspelen - är det dags för Sisuspelen i Nässjö. Som åskådare.

Om några veckor väntar dock något nytt, som inte alls har med just friidrott att göra. Åtminstone delvis nytt. Och det ser jag fram emot. Precis som jag faktiskt ser fram emot morgondagens "repris" och som jag såg fram emot dagens. Tävlingarna är som vilken annan vardaglig rutin som helst. 

Och en godbit från dagens tävling är Annikas fruktbollar. Ett nyttigare alternativ i kiosken. Det var något nytt i allafall.