onsdag 26 december 2018

Gistad

Innan julturnén fortsätter till Gistad avverkas ett av årets sista gympass. Ju äldre man blir desto tydligare blir betydelsen av regelbunden styrketräning. Så är det bara. Visdomsord nummer 1.



Julmat. Först hemma och sedan i Gistad. För det är där vi firar jul. Med halva släkten och med det sedvanliga pokerspelet. Dock ingen vinst i år...



Träning blir det i Söderköping. 



Och fika i Linköping.



Årets kyrkobesök är också avverkat. Med predikan om hur bilden av den ”perfekta” julen framställs i t ex sociala medier och faktiskt också i kyrkan. Hur vi lätt tror att det är den bilden vi alla ska leva upp till. Även om Jesu födelse framställs som idyllisk, var antagligen, som prästen sa, inte själva förlossningen det. Idag förbättras ofta verkligheten innan den basuneras ut i världen. Tillrättalagda bilder. Den ”perfekta” bilden. Kanske kan inte alla se skillnaden? 
Hur som. Oavsett hur perfekt maten, julklapparna och miljön än är, det viktiga är ändå det sociala nätverk man har. Och här kommer ännu ett livsdomsord, nummer 2, från en som passerat 50. Det är människorna runt dig som betyder något. Det ”perfekta” är nog just det egentligen. 

Med de orden passar det bra att poängtera vikten av sista stoppet, som är Linköping, innan vi åker tillbaka till Eksjö. Två timmars energipåfyllnad med östgötavännerna. Det är kvalitet det.

God Fortsättning!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar