tisdag 12 juni 2018

En dröm?


Det kanske bara var en dröm? Som såg ut ungefär så här:


Nässjö. Och jag hittar inte mobilen. Med kontokort. Kollar väskan för fjärde gången. Nej, den är inte där.

Ringer mannen som precis är på väg att lämna jobbet i Nässjö. I värsta rusningstrafik och med en studentbal mitt i den, åker han mot järnvägsstationen. Jag väntar utanför. Det känns som en evighet. Två minuter kvar innan tåget kommer. Då dyker bilen upp. Jag får min mans mobil och kontokort. Rusar in och uppför trappan och nerför rulltrappan mot perrongen. Observerar att det trots det höga stresspåslaget (eller tack vare?) inte känns särskilt mycket i baksida lår. Hm. Gott tecken i alla fall.


Tåget rullar in och vi tar sikte på vagn 4. Den långa kön dit gör att Susanna ropar åt oss att följa henne till nästa vagn. Hon springer i full fart med resväskan rullandes med ena handen och en ryggsäck med remmar som når ner till marken i den andra. Och plötsligt – trampar hon på ena remmen. Det blir tvärstopp och på en bråkdels sekund ligger hon platt fall. Det ser illa ut. Vi tar väskorna och hon linkar ombord. Skrubbsår på händer och knä, hål i både jacka och tröja. Men förövrigt – vad det verkar, hel. Och när värsta chocken lagt sig kan vi konstatera att så är fallet. Hel alltså. Puh! Vi andas ut.


Malmö visar sig från sin absolut bästa sida. Sommarkvällen är sagolikt skön och vi tar både en promenad i Slotts- och Stadsparken och äter en sen middag på Lilla Torg.


Nästa måltid är hotellets rikliga frukost, vilken jag avnjuter efter ett tidigt löppass.


Kastrup. Efter gårdagens mindre lyckade händelser går incheckningen ovanligt bra. Även flygresan. Är det något vi med all rätt kan klaga på är det taxiresan från JFK Airport till hotellet på Manhattan. När vi några dagar senare lämnar metropolen ber vi extra om en lugn taxiresa – och får det. Förhoppningsvis var det en engångshändelse med aggressiv körning mitt i värsta rusningstrafik.


I detta läge, just anlända till Beacon Hotel, 74:e gatan på Broadway, väster om Central Park, är vi både hungriga och trötta. Köper med kvällsmål från butiken tvärs över gatan, till vår svit med kök på 9:e våning.


Efter tidsomställning vaknar vi, givetvis, väldigt tidigt. Med andra ord är morgonjoggen i Central Park också tidig. Dagen fortsätter sedan med hämtning av både nummerlappar och musikalbiljetter, Rockefeller Center, FN-huset, 5:th Aveny och ännu några steg i Central Park. När vi efter kvällens middag är tillbaka på hotellet kan vi läsa av nästan 30 000 steg, lika många som vi lyckas skrapa ihop även under morgondagen.


Vi bor nästan granne med Central Park. Och bästa sättet att börja en dag är ju just – där. Joggandes bland alla andra New York-bor och turister.


Downtown står på programmet. Battery park och gratisbåten förbi Frihetsgudinnan till Staten Island – och tillbaka. 9/11 och hela området som är nytt sedan jag var där förra gången, Wall Street, Brooklyn Bridge och tunnelbana tillbaka. Bord bokat i Harlem på Marcus Samuelssons Red Rooster. Stämningen är even better than the food.


Racedag. Riktigt tidig frukost. Start redan klockan 8. En helt fantastiskt fin dag. Varmt redan i starten. Torr i halsen. Hur många vätskekontroller skulle det vara? Efter mile nummer 6 är vi nästan i mål. Nästan utan känning i baksida lår. Vilket troligen berodde på den totala utmattningen. Det är tufft i värmen – men vi hjälps runt i Central Park av en fantastisk publik och de övriga nästan 9 000 löparna i New Yorks 10K Mini.

Målgång. Medaljen runt halsen. Löparstämning. Och klockan är ändå bara drygt nio på förmiddagen.


Med samma medalj några timmar senare. Folkmyllret på Times Square. Musikalen Chicago – och middag på det.


Ännu en dag. Vi delar på oss. Två väljer museum och två shopping, lunch på Hard Rock café, fika på svenska kyrkan, en sista promenad i Central Park och sportaffärerna på Amsterdam Av nära hotellet.


Sent flyg hem. Tåg till Nässjö. Bil till Eksjö.


Så mycket på så kort tid. Så overkligt men ändå verkligt. Kanske är det en dröm – kanske inte?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar