fredag 11 juni 2010

Minnen väcks till liv


Skolavslutning. Står utanför kyrkan och inväntar skolklasserna som kommer klassvis. Först ut är dock Kulturskolan uppklädda i sina gröna uniformer. Håller med min gode vän, granne och träningskompis Anna som står bredvid mig - den gröna nyansen skulle vara ännu gräsligare i skidspåret (se gårdagens inlägg angående klubbfärg och skidkläder).

Kyrkan är helt fullsatt. Elever, föräldrar och övrig släkt. Avslutningsprogrammet med sång och musik får troligtvis många stolta föräldrar att sträcka lite extra på sig. Prästens tal om vikten av att utvecklas. Både barn och föräldrar. Att ta chansen att göra det som är roligt, nu när ledighet stundar. Det hela avslutas med "Den blomstertid nu kommer" och många minnen väcks till liv.

För mig innebar sommar alltid jobb. Så är det att växa upp på landet med ladugården som närmaste granne. Men även träning - hör och häpna. Varje dag. Vi sprang olika varv på tid, långa och korta sträckor. Kula, diskus, höjd, längd, olympiader - och fotboll på Kovallen (en del av kornas beteshage fick agera fotbollsplan under många somrar). Bror Pontus var alltid bland de yngsta - och bästa. Sommargäster. Kusinen från Skåne som varje år rasade i vikt under Östgötabesöket. Scan, Sibylla, GB- och Siaglass.

Nu är det sommar igen. Själv hoppas jag det blir en riktigt bra träningssommar. Hel, frisk och vältränad....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar