måndag 7 april 2014

Certifierad Skidcoach utbildning

Efter tre superintensiva helger, hemuppgifter, coachning av adepter, träningslära, kost, pedagogik, marknadsföring, ekonomi, vallning, teknikträning klassiskt och skejt och så det slutliga certifieringsprovet då vi praktiskt tagit hand om en adept! Bedömning har skett efter ledorden: Kommunikation, attityd, engagemang, teknik och pedagogik.

Förutom Svenska Skidförbundet är Team Ski ProAm med och håller i utbildningen. Delar av deras tjejlag har varit med som ledare, bland annat årets Vasaloppstrea Annika Lövström. Givetvis en extra sporre när dessa duktiga skidåkare finns med ute i spåret och ger tips.

Nästa utbildning till skidcoach startar i september. Kanske vill du också få en bred kunskap om vuxen skidträning på olika nivåer och locka fler att uppleva skidglädje? Håll koll på www.skidor.com!


3 kommentarer:

  1. Hej! Dricker du proteinpulver, gainer eller intar du något annat kosttillskott under träningen?

    SvaraRadera
  2. Hej Kostguiden!

    Jag dricker vatten om det är ett längre pass. På långlopp tar jag någon energibars/gel om det delas ut och cirka varannan sportdryck (efter kanske halva loppet) annars bara vatten. Tränar inte på elitnivå, där kan jag tänka mig att de behöver fylla på för att maximera återhämtning och få ut maximalt av varje pass.

    /Cilla

    SvaraRadera
  3. Okej! Tack för ditt svar. Kommer definitivt fortsätta läsa din blogg.

    / Patrik

    SvaraRadera