söndag 29 januari 2012

Marcialonga


I dag går Marcialonga i Italien. Förra året var jag där. Ett helt fantastiskt lopp. 70 km varav 67 km någorlunda lättåkt. Det är de sista 3 som är kämpiga. Och så längden förstås. Sju mil är ändå sju mil. Även om nio är så mycket jobbigare :-)

Så här på årsdagen saknar jag verkligen loppet. Och allt runt omkring. Visst skulle det vara kul att åka det igen. 2013?

Ha en härlig söndag var du än är!

8 kommentarer:

  1. Jag förstår dig! Själv har jag aldrig varit där men har suttit och kollat på sändningen på SVTplay nu på förmiddagen. Shit vad fint det ser ut! Har nästan bestämt mig för att åka 2013. Åkte du med din klubb eller med nån särskild researrangör? Jag håller på och kollar runt, men kan inte riktigt avgöra vad som är bäst - att ordna resan själv eller åka en särskild Maricalongaresa.

    SvaraRadera
  2. Håller med det var ett mycket trevligt lopp. Det runt omkring (mat, boende, stämning mm) var så mycket mer njutbart.

    Jag siktar verkligen på att åka 2013.

    SvaraRadera
  3. Therese, förra året hade vi en klubbresa ner dit. Jag vet att det finns flera bussbolag som ordnar resa dit. Från Göteborg är det Snöresor har jag för mig. Det var några som flög till Bergamo och hyrde bil därifrån förra året o sen bodde de med oss. Tyvärr kom ju ena killens skidor bort på flyget...men kom tillbaka kvällen före loppet. Det går ju fortare att flyga men enklare att åka buss :-))
    Joakim, då syns vi väl 2013?! Jag vet inte om jag ska åka, men det skulle vara jätteroligt! Till Vasan syns vi förstås! Eller hur?

    SvaraRadera
  4. Hej! Igår kom vi hem från en fantastisk skidresa till Italien. 14 personer var vi som gjorde Marcialongapremiär. Torsdag och fredag var vi vid fantastiska Centro Fondo Passo Lavazè och tränade på 1 800 m höjd. Vilket ställe!! Strålande sol och vindstilla och fantastiska vyer och spår.

    Fint väder var det även vid söndagens lopp. En fin skiddag blev det. Start långt bak tyvärr så det var bara att rätta in sig i ledet. Till nästa år blir det väl start lite längre fram hoppas jag ;)

    SvaraRadera
  5. Vad härligt det låter Ulrika! Jag har också sådan lust att vara med nästa år! Hur åkte du dit och var bodde du?
    /Cilla

    SvaraRadera
  6. Jag agerade reseledare för en grupp om 14 pers. Flyg Arlanda-Milano Linate. Hyrde två Ford Transitbussar och bodde i Vigo Di Fassa på Hotell Latemar Spitze. Vi åkte ner i onsdags och torsdag, fredag var vi till Passo Lavazè plus en sväng till skidstadion i Val Di Fiemme. (Drömskidåkning i strålande sol) Vi tog skidbussen från Vigo till starten i Moena och det funkade klockrent. Halvpension på hotellet så vi behövde bara köpa lunch. Exkl. luncher gick resan på ca 6 000 kr per pers.

    SvaraRadera
  7. Vad härligt att flyga, snabbt o lätt! Vilken klubb är du från? När vi åkte buss förra året bodde vi kanske en halvtimme från starten, så vi åkte buss dit. Sen väntade bussen efter målgång. Det är ju en helt fantastisk upplevelse! Men nu väntar König Ludwig Lauf för mig. Vi åker i natt, tåg till Kastrup och sen flyg och tåg sista biten! Kul att se hur det loppet är!

    SvaraRadera
  8. Jag åker för Hallstahammars SK SOFK :)

    SvaraRadera