onsdag 18 januari 2012

Passion för skidåkning


Det är en vanlig vecka - så här långt. Måndag hjälptränare i friidrotten och i dag onsdag med på tennis som åskådande förälder. Under tisdagen genomför jag själv ett styrketräningspass på Nikaro. Det tar en timme och innefattar alla mina rehabövningar. Ens egen träningstid är begränsad, så vida det inte handlar om att gå upp i ottan och få det avklarat t i d i g t, innan dagens övriga aktiviteter.

Att hitta träningstid är något jag delar med flera träningstokiga föräldrar. Men - i morgon åker vi till Orsa på träningsläger. Då finns det t i d! Dessutom bor jag med sju likasinnade som alla vill utnyttja tiden till fullo. Vi har olika matlag och behöver inte bekymra oss om matlagning mer än en kväll. Och har man bara sig själv att tänka på så är ju tillvaron ganska enkel. Äta, sova, träna.

Nu är väskan packad och skidorna vallade. Maten är redan lagad och står just nu i frysen. Hinner lagom tina upp under morgondagens bussfärd mot Orsa, för att sedan värmas på efter kvällspasset. Efterrätt inhandlas i Borlänge där vi gör stopp för lunch samt inhandlande av frukost mm. Vi är 70 stycken uppdelade i olika stugor.

Några stugor gör som oss - lagar mat själva. Andra går ut och äter. Många deltar på teknikpassen. En del gör det inte. En del avslutar dagens sista pass med after ski. Andra fortsätter att jaga mil i spåren. En del kör två pass om dagen. Någon kör ett. En del har något lopp i Vasaloppsveckan som väntar. En del tävlar inte alls. Men en sak har vi gemensamt - vi ser alla fram emot denna helg, långt i förväg. Jag vågar nog påstå att det är vinterns roligaste helg. Alla kategorier.

Och visst blir det ett glas vin, eller två, skratt och gemenskap. Och det som förenar oss - ja det är passionen för skidåkning.

Nu är det nära!

1 kommentar:

  1. Härligt i Orsa. Vi var där på träningsläger i förra veckan :)

    SvaraRadera