måndag 2 januari 2012

Årets första pass

Det blir årets första pass. En tidig, mörk och regnig morgon. Klockan är med och pannlampa på. Springer ut på Skurugatavägen förbi skidstugan. Innan jag svänger mot Qvensås känner jag första isfläcken. Backen upp mot Qvensås är bitvis isbelagd. Skenet från den svaga lampan hjälper inte mycket. Mina intervaller får vänta till det är total barmark igen. Springer försiktigt, småhalkar och försöker återigen att leta upp isfria ytor att trampa i.

I den bästa av världar skulle jag åka skidor nu. Inte bara ett kort morgonpass. Det skulle vara dubbla pass, för att lägga mil till mil. Skidvaneträning. Få in den där riktiga skidkänslan. Känna formen komma krypande. Behålla den och konservera den över König Ludwig Lauf och Vasaloppet.

Väl ute på den större vägen igen lyser gatlamporna upp och jag springer några intervaller innan jag är tillbaka. Regnet gör det svårt att se tiden på klockan så jag gör som vanligt, kör lampintervaller. Och konstaterar igen att avståndet är längre mellan lamporna här, jämfört med Stockholm. Springer därför inte 10 lampor som jag gjorde häromdan då jag kunde njuta av huvudstaden en tidig morgon. Det blir istället fem lampor intervall och gåvila en, sen fem igen och vila en osv.

Cirka 6.5 km och 39 minuter. En helt okej inledning på årets träning. Med de förutsättningar som finns här. Dessutom är jag optimist. De visade kyla i slutet av veckan och jag tror därför att ett skidpass inte alls är långt borta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar