måndag 22 november 2010

Torsby


Största skidhelgen hittills under hösten - och datorn är trasig! Men här kommer några bilder från helgen ändå, via annan dator. Först lite fakta: 24 ESOK:are beger sig lördag morgon 6.00 från Eksjö via Nässjö till Torsby. Där genomför vi två pass under dagen. De sex yngre ungdomarna följer ledarna Ingemar och Patrik. Det är skidvaneövningar och filmning. Vi övriga mängd- och tekniktränar. Det är härligt att vara på snö igen.

Övernattar gör vi på ett vandrarhem drygt milen från skidtunneln. Söndag innebär tidig uppgång igen. Gemensam frukost och därefter ett träningspass innan hemfärd. En rolig men intensiv helg. Själv är mitt bestående minne från helgen dessa yngsta skidåkare och deras entusiasm. Det smittar av sig till oss gamla Vasaloppsrävar. Vi ser en framtid i generationen under oss. Hopp om fler Vasaloppsåkare finns!

Skidlek


Tränarna Patrik och Ingemar


Två av tre mammor (och skidåkare). Cissi (ej att förväxlas med Cilla) och Anette


8-årig skidåkare


Bloggaren

Skidlek

Skate

 
Fantastiska ungdomar


Teknikträning


Liten paus


Janne, Fredrik och Stefan. Blir farliga i vinter.

Mor och son.

Ser det inte härligt ut?

Cilla och Cissi


Redo för stafett


Anette har precis plåstrat om en skoskavspatient
Materialintresserade herrar

Nintendospelande ungdomar



5 kommentarer:

  1. Oh vad härligt det ser ut. Här snöar det för fullt men jag betvivlar att snön stannar. Har köpt skidor och hela kittet i helgen. Det blir en premiär för mig men det verkar ju så roligt. Nu är det bara att vänta på bra snöläge.

    SvaraRadera
  2. Kul du köpt utrustning! Ett tips när du börjar: se om du kan få hjälp med tekninken av någon - det är värt massor. Att åka ekonomiskt är a och o!
    Vi hoppas på kyla och premiär för Nässjös snökanon för säsongen (tyvärr har vi ingen egen i klubben - än....).

    SvaraRadera
  3. Ja, en kompis ska ut med mig på lördag. Det ska fortsätta snöa här samt bli 10 grader kallt! Snökanon :-) det låter bra!

    SvaraRadera
  4. 2010-11-23 kl 09:15 Rapporterat av: Tomas Franzén Banchef NSKI Betyg: (1/5)

    Vintern är här. Idag vid lunchtid kommer vi gå ut med våra skotrar och packa Asfaltsbanan 5-km. Troligtvis kommer ingen spårning ske p.g.a den blöta snön som faller. Mer info kommer när vi har spårat.

    Hur tror Du att det går med vår rullskidträff på söndag :-) // Cicci

    SvaraRadera
  5. Tänkte skriva om det i veckan igen. Vi kör oavsett väder. Man kan väl säga att vädret styr träningsform. Blir det snö åker vi skidor. Är det blötsnö som nu får vi springa. Är det barmark åker vi rullskidor som planerat. Vi hoppas ju kunna komma igång med lite tjejträffar. Egentligen är inte träningsformen det viktiga!! Jag tycker Lövhult är ett perfekt ställe att träffas på i vilket fall! Vi ordnar ju fika efteråt så vi kan träffas och prata lite mer!
    En fråga: Vad är betygsatt 1/5?

    SvaraRadera