tisdag 1 februari 2011

Ny trend

Längdskidåkning är populärare än någonsin. Läs artikeln i DN i dag.


3 kommentarer:

  1. Intressant. Liknande som löpning.

    Det är verkligen helt hysterisk i Ågesta. En kollega berättade att hon observerade ett mycket högljudd gräl mellan 2 bilchaufförer när de letade parkeringsplats. Jag har alltid sett till att vara på plats innan 9 men har sedan kompletterat med en löprunda. Känner direkt dåligt samvete för att inte har flyttat bilen :)

    Som nybörjare är det svårt när det är fullt i spåren. Det står iofs på spårkartan att man inte ska kliva ur spåren för snabbare åkare men jag försöker göra det ändå om jag hinner se någon bakom mig. Och då kommer man själv ingen vart. Är det samma hos er? Känner ni av trenden?

    SvaraRadera
  2. Jag tror inte det är så som i Stockholm men visst är det mycket folk ute. Mer än förra året. Ser man i Italien så är det ju massor av svenskar som är med. Även bland ungdomarna har vi ett uppsving, från noll till stor verksamhet på två år. Men det har ju med snötillgången att göra...

    SvaraRadera
  3. När vi var i Branäs i helgen så märkte jag tyvärr inte samma sak. Eller tyvärr och tyvärr, för mig var det väl bra att det var lite folk i spåren men på ungdomarna både i vår grupp och i gondolen och liftarna så märkte man helt klart att man räknas som tönt med längdskidor.

    Så blir man även ledsen när detta händer: maken och jag har en rolig pulkalördag med lånade barn (12 och 15). Vi åker förbi Ågesta banan och se alla åkare. Maken skrattar och säger - framför barnen - att de se ut som ankor och hur löjligt det är med längdåkning.

    Och jag som tycker att det ser så tufft ut! Hoppas fler (barn och ungdomar) kommer tycka det framöver.

    SvaraRadera