söndag 13 februari 2011

Frukostbröd utan mjöl


Det går alldeles utmärkt att baka bröd utan mjöl. Här är ett enkelt recept som du snabbt blandar ihop på morgonen.

50 g smör
1.5 dl hackade nötter (t ex valnötter, mandel, hasselnötter)
2 dl hela linfrö
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
3 msk fiberhusk
250 g keso
1.5 dl creme fraiche
1 dl riven fet ost
6 ägg
Ev solrosfrön att strö över.

Använd helst bara ekologiska ingredienser.

Smält smöret. Blanda i alla ingredienser och häll det sedan i en smord form eller i större muffinsformar. Smörj även muffinsformarna för brödet fastnar lätt. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca en timme för limpan och ca 20-25 min för bullarna.

Efter inspiration från boken LCHF på mitt sätt av Ulrika Davidsson.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar