tisdag 21 juli 2015

O-Ringen Borås

Skulle inte du vara i toppform?

Frågan kommer i bilen hem efter andra etappen av årets O-Ringen. Ändå har jag sprungit samma längd och svårighet, som gårdagen, en kvart snabbare. 

Kanske är det inte tiden och resultatet som vittnar om en toppform? 
Löpningen känns bättre än på hela sommaren och krämporna är som bortblåsta - nästan. Och en del av mig säger att toppformen handlar just om det, nämligen känslan av den där formen även om det inte syns i tid eller placering.

Men. Innerst inne vill nog jag också se någon form av resultat. Kanske inte främst i orienteringen då, det är mer en rolig träningsform.

För att jobba vidare på den där formen som handlar mer om rena resultat, rullade jag efter gårdagens etapp genom västgötskt landskap. Upp och ner kilometer efter kilometer, med målet att i vinter nå placeringar - så att jag först och främst hamnar i ett acceptabelt startled i vinterns Vasalopp. 

Så toppformen, för att besvara den inledande frågan, finns där kanske delvis redan, men - jag har lite att jobba på. 50 år i januari, knappt ett halvår kvar att nå toppformen och framför allt, att inse vad toppform innebär. För bara tid och placeringar handlar det ju inte om.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar