lördag 20 februari 2016

Ica-cup Ulricehamn 2016

Riksfinalen Ica-cup för andra dagen och tredje året i rad, för oss.
Den nypistade banan på första bilden får stå som symbol för den fantastiska organisation som Ulricehamns IF utgör denna helg och i denna tävling. 
Här tävlar 13- och 14-åringar från hela Sverige - och många av dem med kända svenska skidnamn i efternamn. Det verkar som om det går i arv, skidåkningen kanske rent av sitter i generna?
Vi följer det småländska laget som med sina röd-gula kläder lyser upp i skidspåret. I distriktskampen ligger de någonstans i mitten - långt efter ledande Dalarna. Men jag tror inte den placeringen är det viktigaste denna helg. Det man som uttagen distriktsåkare istället kan ta med sig hem är hela konceptet att likt landslagsåkare representera, i detta fall sitt distrikt, ha "egen" vallare och duktiga ledare som backar upp dygnet runt. Att tillsammans med sina skidvänner umgås både i och utanför skidspåren. En helg att minnas helt enkelt.

Och vi som hejar njuter av vetskapen att våra ungdomar trivs och berikas med erfarenheter som de tar med sig i livet. Kanske rent av som skidåkare - även i framtiden?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar