fredag 30 december 2016

Topp 10 2016

Som den hängivna podlyssnare jag blivit detta år, har jag givetvis nyligen avverkat ett antal avsnitt med topplistor från året. Så - efter inspiration från detta kommer här min egen topplista från 2016. Från januari - som för övrigt var en riktig höjdarmånad - till december. Och eftersom det fortfarande är en träningsblogg så finns träningen med på ett hörn i hela topplistan. Håll till godo, här kommer highlights, Topp 10, 2016:

1. Idre fjäll över nyår. Här är det skidåkning tillsammans med bästa tänkbara sällskap. Snötillgången är sådär, men - vi kan åka, vi får avkoppling och vi njuter.


2. Orsalägret. För kanske 13:e året i rad? Det är massor av skidåkning, skratt, gemenskap med mina bästa skidkompisar - och det är alltid en av vinterns allra roligaste helger.


3. Vi hinner bara precis packa upp Orsaväskan innan det är dags för nästa  resa. En resa utöver det vanliga. Vackra Schweiz och det tuffa La Diagonela - som väldigt passande går av stapeln just på min 50-årsdag. En seger i just 50-årsklassen sätter ju lite extra krydda på dagen. Lägg också till fantastiska Annica som äger resebyrån vi åker med - och min reskompis Anette. Och vädret! Ja, som sagt, en höjdpunkt utöver det vanliga.


4. Slår ihop de två loppen som genomfördes under Vadaloppsveckan. Till att börja med - mitt första Kortvasalopp. Fantastiskt att åka med sonen och en otroligt trevlig helg i MC-stugan :-) Drygt en vecka senare passerar jag mållinjen efter nio mil - för tionde gången. Kanske sätter det  punkt för Vasaloppsåkandet? Dags för ett nytt kapitel? Nya mål? Vi får väl se. I vilket fall är det med stolthet jag kan konstatera att jag har genomfört 90 mil i fädrens spår, första söndagen i mars. Och det är ju inte så illa.


5. Träningsläger på Mallorca. Vilka friidrottsungdomar. Det är en härlig vecka med träning, sol och positiv stämning.


6. Skottland - och alla andra resor. I maj börjar mitt resår, mitt extrajobb, som detta år når nya höjder. Resor som alla innebär träning på ett eller annat sätt.  Och som berikar livet - på alla sätt.


7. Fjällen. Midsommar i Idre, semester i Idre, besök i Lofsdalen och O-Ringen i Sälen. Det är något särskilt med svenska fjällen. Det är frisk luft, vackra vyer och massor av träning.


8. 3 x Öland. Tre helger på Öland. Ett antal mil på cykel och rullskidor - allt medan Högby bjuder upp till tävling i Löttorp. Och det bestående minnet från hösten då jag på tolv timmar tog mig från Neukirchen am Grossvenediger till Kalmar för att därifrån ta mig vidare till Öland och det väntande Götalandsmästerskapen för 13- och 14-åringar. En sensommarhelg som bjuder på både fint väder och fina resultat. Och ytterligare några rullskidmil...


9. Jag är, som de flesta redan vet, eller åtminstone anar, en mästare på att planera. Det är en förutsättning för att hinna med allt. Planering. Prioritering. Därför är nummer nio kul att presentera då det är något som inte är planerat då året börjar. Men ändå lyckas vi hitta en "ledig" långhelg för den 50-årspresent som oväntat dyker upp. En tripp till London. Bara så där. Och några härliga löppass.


10. Sälen. Även denna långhelg blir något av en bonus. Inte alls planerat långt i förväg. Men när Ragnar och Åsa föreslår att vi följer med, är vi inte sena att hänga på. Skidåkning och sol. Före jul. Härliga dagar.


Som en extra bubblare där utanför all träning finns helgen i Söderköping med de allra bästa Linköpingskompisarna. Vänner som berikar ens liv. Det skapar en tacksamhet. Och det är med den känslan som jag nu önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
Avslutar med en bild från just Söderköping, då vi under julhelgen besöker Petersburg för ett löppass på Ramunderberget ovanför staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar