lördag 22 september 2012

Skidkonvent i Jönköping


Det är Skidkonvent i Jönköping i dag. Innan vi går in på Elmia möts vi av inspiration. Eller kanske hopp. Snö. Vinter. Skidåkning.

Ett skidkonvent är inte alltid man har möjlighet att gå på. Speciellt inte om det är i Umeå eller Borlänge eller andra platser som för oss inte är lämpliga att åka till över dagen. Men i år är det ett ypperligt tillfälle. Ledare för Svenska Skidförbundet är på plats, liksom ett antal duktiga och engagerade föreläsare.

För oss som väljer bort kvällens middag slutar dagen med det praktiska passet. Själv väljer jag rullskidåkningen. Tyvärr är det kallt och blött men tips får vi och efter en snabb dusch och bastu är jag ändå nöjd.

Mina förväntningar är låga inför dagen. Med alldeles för mycket under alldeles för lång tid har träning och skidåkning kommit ovanligt långt ner på prioriteringslistan. Men nu är det dags att tänka om. Dagen ger den inspiration som behövs. Dessutom väntar ännu en dag i morgon, i skidåkningens tecken. I Jönköping. På Elmia. Med trevliga klubbkompisar, gamla skidvänner och ett gäng kända skidåkare.

Nu vänder det. NU är det skidåkning igen. Eller, så klart, träning inför skidåkning, som gäller. Det går inte att prioritera bort sådant.

Amen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar