torsdag 31 januari 2019

En konstsnöanläggning

Det borde vara lika självklart som en simhall eller en ishall. Jag tänker på konstsnöspår. Att kommunen lika självklart erbjuder sina invånare någonstans att vintertid utföra vinterns kanske allra bästa motionsform, längdskidåkning, som att där finns tillgång att simma och åka skridskor.
Egentligen borde dessa konstsnöanläggningar ha kommunal personal, precis som simhallen har. Där är vi inte. Än. Men vi har konstsnö där jag bor. Och konstsnöanläggningen får varje dag besök av skidåkande människor från både den egna kommunen och utifrån. Kanske stannar de och tankar här? Handlar på ICA? Under helgerna erbjuds ett skidpaket för mer långväga gäster, spårkort och boende på Stadshotellet. Jättepopulärt.
Med andra ord, skidåkningen gynnar kommunen. Och kommunen - de kan tacka de ideella krafter som natt efter natt offrar sin sömn för oss skidälskare. Ideella krafter som sprutar snö och spårar. Dag som natt.
De senaste fyra kvällarna har jag tillbringat uppe vid konstsnön. Två gånger för egen åkning och två gånger som skidlärare för nybörjare. För intresset är STORT. Inte bara för de redan frälsta.
Jag tror faktiskt att ett spårkort vid en konstsnöanläggning kan vara den bästa investeringen du kan göra på vintern. Om du nu har en konstsnöanläggning i närheten. Om inte - få politikerna att inse att detta är framtiden, för kommunen och för - dig.
Lycka till i spåret!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar