söndag 14 april 2013

Tema idrottshelg

Tema för helgen är idrott. Från fredagens löpning till söndagens träningspass. Det handlar om idrott även om det inte är träning vid alla tillfällen.

I stort sett hela lördagen tillbringas i Tranås. Där genomförs i sporthallen den friidrottstävling som förra året blev inställd. Men i år går Swedbankspelen av stapeln som vanligt. Många är de unga deltagarna från ESIK som kämpar väl om medaljer och egna personliga rekord.

Tema idrottshelg fortsätter. Friidrotten avlöses av kvällens skidfest. Vi sätter punkt för årets säsong genom att träffas, äta god mat och ha allmänt trevligt. James... eller Claes ansvarar på ett mycket proffsigt sätt för kvällens Bondfrågesport. Och när vi nu lämnat skidspåren och är inne på allmänbildning i allmänhet och musikfrågor i synnerhet glänser Anette som vanligt upp.

Söndagen börjar med frukostmöte. Direkt från sovmorgon till Stensberg och klubbordförande Didriks frukostbord. Nu handlar det om friidrott igen och på dagens agenda står årets Stadslopp. Ett Stadslopp som till nästa år firar jubileum. 30 år. Men det är årets lopp som diskuteras runt bordet. Troligtvis det bästa loppet - hittills.

Dagens löppass är långt. Åtminstone för den som varit skadad länge. Det blir 14 km och antagligen längre än på minst ett år. Styrkan efteråt, cirkelträning i trädgården, är främst i förebyggande syfte. Övningar för vaden och höften är givna. Går det att undvika vadbristningar och höftproblem är jag mer än nöjd.

Tema idrottshelg lider mot sitt slut. Åtminstone vad gäller idrott. Men i morgon är en ny dag och en ny vecka. Och mer idrott.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar