tisdag 26 oktober 2010

Friskvård på GeKås


Jag är med i ett friskvårdsnätverk. Under gårdagen äger höstens träff rum. I form av studiebesök denna gång. I Ullared, på GeKås.

Det är imponerande siffror vi får inledningsvis. GeKås växer så det knakar. Trots lågkonjunktur slår de ett rejält försäljningsrekord förra året. I år väntas det bli ännu mer. Under söndagen slås ett nytt rekord. Försäljnings- och besöksrekord slås i ett. Sådant går inte obemärkt förbi. Det firas. Med tårta eller annan överraskning.

Den unga tjejen som inleder vårt besök utstrålar arbetsglädje och stolthet. Jag tror de har en alldeles egen GeKås-anda. En sådan som gör att folk trivs. Frågan är om det ligger i ledarskapet? Det verkar i alla fall vara en väldigt populär VD. Här finns nog mycket att lära för det företaget som eftersträvar arbetsglädje.

Friskvårdsbiten är dock vår huvudsakliga anledning till besöket. Det är en personal som arbetar enbart med rehab och en som arbetar med friskvård. På varuhuset finns en stor träningsanläggning för de anställda. Det erbjuds träning och olika pass flera dagar i veckan. Man har provat att ha det under arbetstid men det kommer inte  fler. Nu är det träning utanför arbetstid. Cirka 20% använder träningslokalen.

Men friskvård är mer än träning i en träningslokal. Man ordnar roliga aktiviteter, föreläsningar, tävlingar. De 1200 som arbetar på GeKås måste alla känna att företaget satsar på dem.

Friskvården ska ge de anställda mer ork. De vill att alla ska orka göra något mer än bara jobba. Att ha ork för familj och fritid är värt en hel del det med. "Att få folk att må bra även efter arbetet, vara glada när de kommer hem." Inget dåligt mål.

Alla har ansvar för sin egen kropp och träning och företaget ger goda förutsättningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar