onsdag 23 november 2011

Kryddkakor


Har flera alternativa "pepparkaksrecept" att välja på då jag i dag, före styrketräningen på Nikaro, testar ett av dem. Kryddkakor står det i receptet som jag hittar i en LCHF-bok av Annika Dahlqvist och Birgitta Höglund. Smakar perfekt efter träningspasset.

100 g smör
2 krm mald kardemumma
2 krm mald kanel
2 krm malda nejlikor
1 krm mald ingefära
2 dl mald mandel
2 msk fiberhusk
2 msk flytande honung (jag använder ekologisk agave sirap)
1 ägg

Smält smör och lägg i kryddor samt agave sirapen. Ett hastigt uppkok och låt sedan svalna.

Blanda den malda mandeln (eller mandelmjöl om du har det) med fiberhusk. Blanda sedan mandeln och fiberhusken med kryddblandningen och ägget. Blanda väl och låt svälla i kylen 5 minuter.

Rulla matskedsstora bollar och platta till lite.

Grädda i 200 grader ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar