onsdag 9 mars 2011

I klassisk Hellner-stil


Erik Segerstedt kan det. Skidungdomarna kan det. Även jag provar på det i dag.

Åker femman med tre små skidåkare under eftermiddagen. Olof åker för första gången hela 5 km bara skejt. Helt utpumpad avslutar han med att likt Hellner segla ner mot marken. Även Erik och Carl gör en Hellner efter målgång. Därefter blir det tidtagning på stadion. Annika tar tid och är starter då träningspasset ska avslutas med en skejtsprint. Yngst startar först, äldst sist. Det är tre snabba små skidåkare jag har framför mig, vilket resulterar i att jag får ta i ordentligt. Helt slut, med en puls nära max, sjunker jag efter målgång ner mot marken. I klassisk Hellner-stil, jag med.


En timme senare är jag ute på Burusjöspåret. Har i dag lagt på nytt fäste och behöver inte skejta mer än i de brantaste backarna. Nere vid själva Burusjön, där man har utsikt bort över sjön, kan jag i horisonten ana en blå himmel. Det är första gången i dag som molnen skingras. Kanske det ändå stämmer att solen ska kika fram i morgon?


1 kommentar:

  1. Ååh, så himla fint ni ser ut att ha det! Jag trodde att jag skulle vara klar med skidåkningen för den här säsongen när jag klarat av Vasaloppet, men när jag tittar på dina bilder blir jag sjukt sugen på att åka iväg igen. :)

    SvaraRadera