fredag 4 mars 2011

Vasaloppshelgen

För exakt en vecka sedan åkte mina kompisar upp till Tjejvasan. Just nu anar jag att mina Vasaloppskompisar laddar med en rejäl frukost innan bussen avgår vid 8. Det är ett gäng mestadels killar - i och med mitt avhopp försvann kanske hälften av tjejerna, eller åtminstone en tredjedel. Nästa år kanske vi blir fler tjejer?

Om föret blir som det ser ut nu, snabbt, ökar intresset och kanske några fler hänger på nästa gång.

För min del hägrar siffran 10. Har sju och årets avhopp innebär att det tar ytterligare ett år... Men varför sluta vid 10? Hur som hoppas jag vara hel och frisk nästa år för att vid just denna tidpunkt göra mig redo för bussresan upp. Det är inte bara loppet det handlar om en sådan helg. Det är hela upplevelsen. Och den saknar jag redan.

5 kommentarer:

  1. Det är helt klart bättre att känna sig helt frisk och helt förberedd. Du är ju ung och hinner med MASSOR av Vasalopp :)

    Testade förresten Ferrys omelett med svamp och västerbottenost igår. Attans vad god den var! Kommer förmodligen tänka på den hela dagen :)

    SvaraRadera
  2. Blir sugen på omeletten!
    Har nu börjat fundera på om jag skulle kunna bo någon annanstans, eller åtminstone äta på ett annat ställe, vid nästa års Vasalopp. Du kan inte ana vad dålig maten är på Lima skola!
    Har testat våfflor flera gånger - med nötmjöl, ägg och grädde o creme fraiche på, super gott, enkelt o snabbt.

    SvaraRadera
  3. Gör du ditt mjöl själv? Jag fick tips på kostdoktorn att man köpa en speciell mandelkvarn där man tydligen enkelt kan göra eget mjöl.

    Sen är frågan vad som skall användas. Sötmandel är det ju ganska stor andel kolhydrater i vilket kanske gör att valet ligger på bittermandel. Jag vill ju komma igång med min mjölframställning så att jag kan baka semlor :)

    SvaraRadera
  4. Bittermandel är giftigt i stora mängder (vätecyanid). Ta du vanlig mandel.

    Anette

    SvaraRadera
  5. Jag har köpt hasselnötsmjöl på nätet (lchfbutiken.se). Helt ok! Såg ett semelrecept nyligen. Var det på din sida eller kostdoktorn? Såg väldigt gott ut!

    SvaraRadera