torsdag 1 december 2011

Lucka 1

Likt barnens julkalender tänker jag här på bloggen öppna en"lucka" med olika träningsmotivationstips varje dag, fram till jul. Eftersom det är torsdag i dag, då vi har vår gemensamma skidträning, kommer första luckan att handla om träning i grupp.



Att ha en bestämd tid och plats ökar chanserna att träningen blir av. Löpningen rider verkligen på en framgångsvåg just nu och möjligheterna att hitta organiserad löpträning för vuxna är mycket större än tidigare. Många städer har speciella löpgrupper. I storstäderna kan det kosta en slant, men i mindre städer kommer man oftast undan med en mindre medlemsavgift.

Vi har haft organiserad skidträning i snart 10 år. Från början var det Tjejvasaträning som gällde men efter några år tillät vi även killar att vara med. Vi är tre ledare, men två av oss har varit skadade nästan hela hösten så vår Anna har fått ro skutan själv. Men nu är åtminstone jag tillbaka.

Finns det inte redan en löpgrupp - varför inte starta en? Första året var intresset ganska svalt hos oss, men efter reportage i tidningen så vände det. I dag är vi ca 10-15 stycken på träningarna, ibland fler. Året om, med undantag för sommarmånaderna, kör vi varje torsdag. Vad som krävs för att vara med oss är medlemsskap i skid- och orienteringsklubben. Då ingår också duschmöjligheter samt fika till självkostnadspris inne i skidstugan, efter avklarat pass.

Gemenskapen är viktig och kanske den största framgångsfaktorn när man tränar i grupp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar