tisdag 6 december 2011

Lucka 6



Bakom dagens lucka hittar vi styrketräning. Att styrketräna gör oss starkare, smidigare, i bättre balans...med andra ord mycket bättre i den idrott där vi håller på. För den som inte satsar på någon särskild idrott, är styrketräning uppbyggande och nästan nödvändigt för att vi ska fungera i vardagen. Det funkar utan styrketräning i kanske 20-30-40 år....men sen kommer skavankerna. Dålig rygg, axlar, nacke....Förebygg med styra, så undviks åtminstone en del av detta.

För mig krävdes först en höst med skadad hälsena toppat med ännu en skadad höst, då hälsenan antagligen påverkat löpsteget så höften blir skadad, men sen - är jag gymmet trogen.

Styrketräningens betydelse för skidåkningen har ökat drastiskt de senaste åren. Från smala skidåkare till explosiva mer bredaxlade. Ett Vasalopp kräver en stark bål och en överkropp som orkar staka 90 km. För länge sen är diagonalens tid förbi (snyft....).

Framgångsfaktorer för styrketräning är att man helt enkelt blir bättre i "sin" idrott samt att man mår så mycket bättre i kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar