onsdag 14 december 2011

Lucka 14



I dag handlar det om att äta bra. Äta rätt. Må bra. Vara frisk. Bra mat gör att man håller sig frisk vilket ökar motivationen att träna. Att råka ut för förkylningar stup i kvarten mår ingen bra av.

Jag tror att bra mat är sådan mat som inte innehåller socker eller vetemjöl. Eller inte så mycket socker och vetemjöl. Helst väldigt lite eller inget alls.....

Ska maten vara bra ska den också vara ekologisk. Vad hjälper det om du pressar i dig ett kilo apelsiner om dagen - om de inte är ekologiska? Sockervatten, kanske en liten C-vitamin någonstans....Ät näringsrikt helt enkelt.

Ät fett och bra fett (inga margariner eller annat kemiskt), ät protein (det är de som bygger muskler) och ät grönsaker! Du som tränar hårt ska fylla på med ännu mer kolhydrater (det räcker inte med grönsakerna...) men inte en massa bröd och pasta. Undvik istället gluten, troligtvis skulle vi alla må bäst av det.

Sportdryck enbart till de som tränar läääänge. Uthållighet. Det är nog inte många som behöver sportdryck på ett vanligt träningspass. Vad är det för fel på vatten?

Svårare är det inte. Fuska nån gång men var oftast noga med vad du äter. Om du vill hålla dig frisk, vill säga. Orka träna. Orka leva....

Framgångsfaktorer när det gäller att äta bra: Det är grunden. Först äta, sen träna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar