måndag 5 oktober 2015

Valldemossa och Soller

Idag är det utflyktsdag med vår härliga guide Hild. 45 år har den norska damen tillbringat på ön - så hon vet vad hon pratar om.

Vi börjar med Alfàbia. Den vackra trädgården lockar massor av turister allt medan adelsfamiljen som äger det hela fortfarande bor där.

Nästa stopp är känt framför allt för att Chopin och hans älskarinna Aurore Dudevant (mer känd som George Sand) tillbringade några månader här vintern 1838-1839. Paret bodde i stadens kloster och det är också där vi börjar vårt besök.

Mallorcas alldeles egna helgon föddes i Valldemossa på 1500-talet. Hon var bonddottern som utmärkte sig redan som barn och som sedan sökte sig till Santa Magdalena kloster i Palma.

Innan vi lämnar denna mysiga by ska vi såklart smaka av den kända potatisbullen, coca de potata, tillsammans med en god kopp kaffe i vacker miljö.

I Port de Soller äter vi lunch och strosar runt, innan den gamla spårvagnen tar oss till Soller. Vi passerar underbara apelsin- citron- mandel- och olivträd. I Soller byter vi till tåg för att sedan åka buss sista biten tillbaka till hotellet.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar