måndag 6 juni 2011

Kirchberg in Tirol


Anländer innan balkonglådornas blommar slagit ut i sin fulla prakt.



Det är några veckor kvar till högsäsong men ändå är vi inte de enda turisterna. Det är inte trångt uppe i bergen men vi möter en hel del turister och kanske ännu fler cyklister.

Vädermässigt börjar det så där. Dock ordnar det upp sig redan följande dag. Det är ju trots allt sol man vill ha där uppe i det vykortsvackra landskapet.

Bland alptoppar vandrar vi hela dagar. Eftersom vi befinner oss i Kirchberg förlägger vi första dagens tur där. Vi tar Gaisbergliften upp till toppen och vandrar i dimma och bitvis duggregn.




Andra dagen tar vi oss med buss till Kitzbuhl. I det vackra vädret tar vi Hornbahn upp. Går några minuter i riktning rakt upp och snart når vi 1997 m ö h. Vi fortsätter vandringen från toppen. Tar oss ner till Kitchbuhl zum fuss, och spenderar resten av eftermiddagen där.



Dag tre åker vi buss åt andra hållet. Går av i Westendorf och åker från Talstation upp till toppen. Gör oss redo för första riktiga toppbestigningen. Det är Gampenkogel på 1957 m ö h som bestigs. Därefter fortsätter vi vandrandet mot Kirchberg.





Fjärde och sista turen förläggs återigen till Gaisberg. Denna gång i sol. Det blir ganska exakt 9 km och 2.30 timmar, inklusive några kortare stopp. Med en grupp och längre stopp blir denna tur perfekt i sommar.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar