måndag 22 augusti 2011

Mot mer energi


Kondition är en färskvara. Blir påmind om detta då jag idag efter fler veckors träningsuppehåll (med undantag av söndagens cykling då) ger mig ut på rullskidorna. Det är inte så att jag inte orkar. Det sitter nog snarare mer mentalt. Ingen träning, ingen ork. Med träning kommer mer energi. Det är dit jag är på väg. Mot mer energi. Nu är det väl ändå färdigvilat?

Dagens pass går, inte helt oväntat, mot Skurugata. Fortsätter en bit efter Bodabacken innan jag vänder. Då jag kommer gåendes nedför Bodabcken på väg hem, träffar jag på en gammal Vasaloppsåkare, som faktiskt bor i mitten av backen. Vi pratar en stund och jag får reda på att Oskar Svärd åker utan hjälm, nedför hela backen. Dessutom i en hastighet av 50-60 km/h. Den farten får jag inte ens upp på cykel. Men så är ju Oskar också en av de bästa - då klarar man utförlöporna med.

Det är en trevlig pratstund men snart knallar jag vidare. Hör bjällror från korna i hagen och tankarna går genast till Alperna och fjällkorna där med sina bjällror. Snart är jag där igen. En hel vandringsvecka.

Är hemma efter drygt en timme, inklusive stopp. Effektiv körtid blir kanske 55 minuter. Garmin är fortfarande inte lagad så någon exakt tid eller avstånd får jag inte. Men vad gör det. Det blir ett bra träningspass och det är huvudsaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar