fredag 19 augusti 2011

Torpön runt


Ser fram emot morgondagens cykling. Den fortfarande diffusa höft/bäckenskadan samt en förkylning har legat till grund för senaste veckans vila. Efter en träningstuff vår och försommar är det nog inte helt fel med totalvila.

Morgondagens cykling är kanske i värsta laget med tanke på längden (närmare 17 mil) men med så mycket vila i kroppen borde det finnas reserver för att klarar av det. Dessutom är cyklingens rörelser inget som irriterar skadan i höften/bäckenet. Med andra ord - alternativträning (vilket jag är närmast specialist på....).

I dagsläget är vi tre från Eksjö, två från Landsbro och kanske en från Forserum. Ett helt litet gäng med andra ord. Starten klockan 06.00 kommer innebära nästan bilfria vägar de första milen, då vi åker på väg 134 i riktning mot Kisa. Förhoppningsvis hinner vi in på väg 131 mot Asby innan trafiken kommer igång. Troligtvis dyker vi upp i Tranås innan trängseln på Storgatan och helgens shopping, börjar. Men vi är nog inte först på Wienerkonditoriet.Misstänker att en och annan Tranåsbo hinner dit före oss då de öppnar redan 07.30.

Efter Tranås börjar den stora utmaningen - väg 32. Inte kul med stor väg och mycket trafik, dessbättre är det snart överstökat och efter Boxholm blir det mindre vägar igen. Nästa stopp är Torpöns färjeläge och direkt efter färjeturen väntar dagens höjdpunkt - lunchstopp!

I riktning mot Asby cyklar vi sen. Därefter är det kända vägar, nämligen samma som på morgon - nu tillbaka till Eksjö.

Så där, nu har jag memorerat hela morgondagen. Någon mer som vill följa med?

2 kommentarer:

  1. Vad roligt det låter, skulle gärna vilja hänga på.
    Har också drabbats av en förkylning efter Fjällräven Classic och tvingats till totalvila. Hade egentligen planerat att ha mina egna träningsveckor nu när jag var ledig men icke :( så är det ibland. Kan vara bra.

    Ha det så jättekul imorgon!
    /Annette

    SvaraRadera
  2. Hallå Annette!

    Verkar som om det ska regna på förmiddagen men sen ska vi nog torka upp i solen på eftermiddagen! Synd du inte bor närmare kunde du följt med! Ha det bra!

    /Cilla

    SvaraRadera