tisdag 21 februari 2012

Inför Tjejvasan

På lördag är det dags. Loppet som hade premiär 1988 och som alltid körs lördagen veckan innan Vasaloppet. Undantag 1990 då det var inställt på grund av snöbrist. Tjejvasan är dock inte först ut i Vasaloppsveckan. På fredagen körs nämligen det alltmer populära Kortvasan - samma sträcka som Tjejvasan.

Starten för Tjejvasan är strax före Oxberg. Med andra ord passerar man ganska direkt vätskestationen vid Oxberg. Därefter kommer Hökberg, sedan Eldris och slutligen är 30 km avverkat.

Det är 30 snabba km. Ingen tid att vila. Det är klart att Vasaloppet är jobbigare,  men för min del är tempot något lugnare då - och det gör skillnad. Längden tar ändå ut sin rätt, 90 km är 90 km och det är lååångt.

Vi är 28 stycken från min klubb som på fredag morgon gör sällskap med skidtjejer från Vetlanda och Landsbro. Bussen är full sedan länge. Det är populärt med skidåkning. Och en lagom stor utmaning som Tjejvasan. Det är inte heller bara skidåkningen man ser fram emot denna helg. Gemenskapen med skidvännerna står nog överst på min lista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar