lördag 16 april 2011

Tungt långpass


Är uppe tidigt och förbereder mig för morgonens långpass. Ett välfyllt vätskebälte, pulsband och Garmin. Sen ger vi oss iväg. 

Men det går tungt, känner det direkt. Gårdagens tuffa intervall sitter i benen, dessutom har Malin ont i baksida lår efter tisdagens träning. Det blir ett lugnt pass med gång då och då. Medelhastigheten blir drygt 7 minuter och längden stannar på knappt 19 km. Skulle egentligen ha passerat 21 km idag, men, men....Det kommer en ny vecka och nytt långpass. Nu är det fokus på helgens orienteringstävling. 

Slutligen några bilder från utsikten vid Qvensås.







4 kommentarer:

  1. Tips, ibland behöver kroppen återhämtning.
    Prova att vila 2 dagar innan nästa långpass så kommer det garanterat gå mycket lättare.

    Ha en skön helg
    /Johan

    SvaraRadera
  2. Tack för tips! (vet det ju redan men svårt att praktisera i verkligheten...). Nu blir det vila till i morgon eftermiddag.

    SvaraRadera
  3. Jag sprang 17km igår. Egentligen ingen märkvärdig distans men det kändes också jättetungt. Hade motvind större delen av passet, tempot var för högt, fick håll flera gånger, känningar i högra hälsenan. Vissa pass går bara inte. Kroppen är bara inte med på notan och undrar vad man håller på med. Man kanske ska unna sig lite mer vila nästa gång? Träna lite smartare. Mmmhh lättare sagt än gjort när det är såååå roligt.
    /Annette

    SvaraRadera
  4. Det var som sagt väldigt tungt men det är verkligen inte optimalt mad intervaller kvällen innan morgonens långpass...
    På fredag bär det av nästa gång på långpass, ska undvika hårda intervaller på torsdag!

    SvaraRadera