lördag 9 april 2011

Långdistans








Det är nästan 18 km. En otroligt vacker dag och en fantastiskt vacker runda. Men vad jobbigt! Har inte sprungit så långt på väldigt länge. Det tenderar ju att bli nytt längdrekord varje vecka.... Och dagens pass blir också ett riktigt långdistanspass -  om man ska följa definitionen av långdistans som ges i andra delen av webbprogrammet Spring! Ett långdistanspass är nämligen över 90 minuter långt - och det klarar vi ju idag.

Malin och jag ger oss iväg på eftermiddagen. Solen värmer fortfarande, vilket kan behövas i blåsten. Vi springer till Qvensås, tar av vid banvallen och följer den ända bort till backen nedanför Sixtenssons. Backen upp och slutligen kommer vi ut på Skurugatavägen. Samma väg jag tidigare idag åker rullskidor på. Då åker jag uppför Bodabacken. Nu kommer vi ut precis ovanför backen och ska - ner. I medvinden går det riktigt bra just där. Annars går det tungt. Vet inte om det beror på löpovana? Formen kanske kommer?

Är i alla fall väldigt nöjd med 1.45 och drygt 17 km. Närmar mig halvmaradistansen. Det får bli sträckan för nästa veckas långdistanspass.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar