torsdag 28 april 2011

Torsdagsträning



Vi är drygt tio stycken som springer intervall denna fina torsdagskväll. En grupp springer lugnare och ytterligare en grupp är mer elitinriktad - konstigt nog mest eller bara killar. 

Det är fullt hus uppe vid klubbstugan. Parkeringen räcker inte till. Det är orienteringen som drar. Barn och ungdomar. Kul med sådant intresse. Men vi är nöjda också. Vi är faktiskt många med tanke på att vi egentligen tränar inför kommande säsong - på skidor.


Efter uppvärmning springer vi i väg en bit till innan intervallerna tar vid. Sammanlagt sex stycken tre-minuters med två minuters vila mellan. Efter tre intrevaller är vilan hela fem minuter. Vi springer runt Älghultasjön och sammanlagt blir det sex kilometer och 38 minuter.





Det är en kille som drar upp tempot vid varje pulshöjande tre-minuters. Det är Peter som tar Franks plats i dag.

Efter avslutat intervallpass är det premiär för styrka. Det blir 5-6 minuter i dag. Nästa gång ökar vi ytterligare.


Kvällen avslutas med skidsektionsmöte och ledarträff. Riktlinjer för nästa år eller rättare sagt förslag på datum för de olika händelserna, såsom Torsby, Idreläger och Orsaläger.

Det är bra att ha framförhållning men man ska leva i nuet. Och just nu är det löpning som gäller. Ett marathon om ganska precis en månad. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar