torsdag 15 juli 2010

Förefrukost-träning


Den bästa träningen - är den som blir av. För en vanlig motionär, när det inte är semester, är det nog så. Det är heltidsjobb, hämtning, lämning, matlagning, aktivitetsskjutsning och kanske aktivitetsledning som ska samsas med tiden för träning. Men nu, när man har semester, är det annorlunda. Nu finns tiden, eller....?

Det är klart det finns tid! Det gäller bara att bestämma sig att man ska ut - inte gå och dra på det för länge. Då hinner dagen bli till kväll och natt och nästa dag och kanske en vecka förflyter - utan träning.

För mig är bästa träningstiden inte helt oväntat innan frukost. Ge sig ut i den ljumma sommarmorgonen medan människorna i de passerande husen fortfarande sover gott. Denna sommars värmebölja är inte heller så påtaglig under de tidiga morgontimmarna.

Och när smakar frukosten som bäst? Frågar du mig så är det efter ett träningspass, så klart. Ny bryggt kaffe och färskt bröd. Sen tar man sig an dagen med nya krafter.

Morgonens pass blir ett rullskidpass. Nu får löpträningen ligga i träda. I värsta fall blir det 5-dagars rullskidåkning i stället - för O-Ringenorienteringen. Vi får se. I väntan på det rehabar jag. Någon som har fler tips än just tåhävningar för en ömmande hälsena och en ännu inte läkt stukning?

Skurugatavägen by cillahedin at Garmin Connect - Detaljer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar