tisdag 1 maj 2012

Ränneborg och Skurugatavägen


Ledig dag. Sol. Träning.

Vid dagens första besöket på Ränneborg är det oroväckande många bilar på parkeringen. Fotbollsmatch. Vi gör ett försök till två timmar senare och intar då en ganska tom friidrottsarena. Men familjen Larsson är där. Och vi. På dagens program står spjut och längd. Till helgen väntar Junespelen i Jönköping och visst vill man komma väl förberedd.

Själv agerar jag krattare. Och i viss mån längdhoppsmätare. Inga exakta resultat. Det blir det däremot på lördag. Vi får en dryg timme i fint vårväder innan vi vänder hemåt igen.

Dagens träningspass för egen del är inte helt oväntat ett rullskidpass. Den som gissar på Skurugatavägen har helt rätt. I dag använder jag den av sonen rekommenderade löpappen där jag mäter sträckan upp till asfaltvägens slut. Det blir exakt 13.6 km och tar knappt en timme. Vänder och åker cirka 4.5 km till innan jag blir hämtad.

Det är välinvesterade 80 minuter. Ett bra träningspass och som vanligt en fin upplevelse. I dag ser jag de vackra vitsipporna i dikena, känner värmen från solen och i Bodabacken hör jag vattnet som porlar i bäcken på vänster sida. Det känns som en tisdag utöver det vanliga. För första gången på länge är jag verkligen törstig då jag äntligen når krönet av Bodabacken. Stannar och pustar några sekunder innan jag dricker. Pulsen är hög och jag vet att det är detta som ger resultat. Njuter av vätskan, utsikten och ansträngningen. Sen åker jag vidare. Nästa backe väntar.

Borde inte fler tisdagar vara så här?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar