fredag 27 maj 2011

Hel, frisk och vältränad


I morgon gäller det. Hur det än går kommer det att bli bättre än förra året. Då var det förkylning och stukad fot veckan innan loppet, vilket resulterade i en höst med idel hälseneproblem och fullständigt löpförbud. Bara vid starlinjen är jag en vinnare i morgon. Det har tagit mer än ett halvår innan jag kunnat börja springa igen. Och många tåhävningar.... 

Efter skidsäsongen har jag ändå lyckats få ihop fyra löppass per vecka och flera långpass. Då jag inte springer flera dagar i sträck är det helt ok i hälsenan. Tycker ändå att jag kunnat springa mer än jag trodde jag skulle kunna.

Jag följer flera bloggare och deras träning och målsättning inför maran. Jag tror jag kommer att ha dessa bloggare en bit framför mig. Själv siktar jag på 4.15. Det är det som känns mest rimligt. Det viktiga är inte tiden utan att kroppen håller. Att varken hälsena eller höft eller knä eller vad det nu kan vara, börjar kännas.

Krämporna varierar. Så här i maratider blir man extra känslig också. Kan dock inte skylla på något i dag. Känner mig hel, frisk och så vältränad jag kan. Mitt mantra inför mitt livs första mara, 2004, var just detta (efter att tidigare år fått ställa in p g a någon skada): Hel, frisk och vältränad. Mycket mer kan man inte begära. Det är väl dessa tre egenskaper som är livskvalitet. Eller hur?

1 kommentar:

  1. Vilket trevligt och underhållande inlägg på marathonresan. Härligt kram mamma

    SvaraRadera