söndag 12 september 2010

Linköping, Kolmården och Vasaloppor


Hade tänkt åka ut mot Linghem men får tips om Sturefors. Dit finns det cykelväg. Att det är platt vet jag redan. Tyvärr har jag svårt att ligga på så att jag blir trött. Har liksom inte det drivet. Medelpuls på drygt 90 avslöjar att intensiteten inte är på topp (se länken längst ner). Det behövs backar för att jag ska höja pulsen. Men en timmes rullskidåkning är bättre än inget.

Det blir ett tidigt pass även denna dag. Vi ska nämligen till Kolmården. Nej, inte djurparken. Här ska orienteras. Inte jag då, som ju lovat sjukgymnast Fredrik att totalvila från löpningen. Hejar fram övriga och tar en fika i det gröna. Det smakar förträffligt.



Blir verkligen inspirerad då jag läser Corren under lördagen. Det är ett reportage om Team Vasalopporna. Vilken häftig idé! Det är nio skiddamer i blandade åldrar som åker världen runt på olika långlopp. De tillhör alla den klubb jag själv tävlade för en gång i tiden, Linköpings SK.
Ett lopp om året utomlands verkar de åka. Det viktiga är bra skidåkning och en knallkul (norskt uttryck) bankett efteråt. Vilken härlig inställning och vilket härligt go det verkar vara i dessa damer!
Man kanske skulle starta upp något liknande här på Höglandet. Några damer som vill hänga på?

Avslutningsvis en bild från helgens besök i Linköping:
Premiärtur på inlines. Som tur är har jag stavar, känner mig så mycket säkrare då! Josse, 7 år, är redan en hejare på detta.

















3 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Fin läsning och intressant blogg!
    Kika gärna in på min om du har lust...
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hoppas för din skull att svampen på bilden inte ingick i fikat :).

    SvaraRadera
  3. På väg till orienteringsstarten upptäckte jag svamparna. När man inte springer själv hinner man upptäcka mycket mer...Dock ingick den ej i maten under helgen.

    SvaraRadera